måndag - torsdag 08:00 - 18:00
fredag 08:00 - 17:00
lördag - söndag Stängt
Logga in / Boka tid

Orto-K Linser

Vad är Orto-K?

Orto-keratologi, eller Orto-K, är en teknik för att behandla bort närsynthet. Dessa linser kallas ibland nattlinser.

Det är en temporär, och reversibel formändringsprocess, av hornhinnans yttersta lager.
Med reversibel menas att formändringen inte är bestående, utan att hornhinnan återgår till sin ursprungliga form om behandlingen avslutas.
Tekniken har funnits tillgänglig under många år, men det är först under de senaste 5 åren som modern teknologi har gjort det möjligt att dels noggrant och exakt undersöka hornhinnans form, dels att kunna framställa kontaktlinser med en form som på ett kontrollerat och säkert sätt kan ge de önskade effekterna på ögats brytkraft.
Orto-K-linser har härigenom blivit ett säkert alternativ till kirurgisk behandling av närsynthet.

Beroende på graden av närsynthet och/eller bärtiden med Orto-K-linserna, kommer en (temporär) bra synskärpa att kunna uppnås under den vakna delen av dagen, utan att behöva använda vare sig kontaktlinser eller glasögon.

Orto-K-linserna används under natten (vid sömn) för att bevara den goda synskärpan under dagen.

Orto-K-linserna används varje natt, eller i vissa fall färre nätter för att bibehålla stabil synskärpa.

Avsikten med Orto-K-linserna, är att slippa både kontaktlinser och glasögon.     Orto-K-linser är många gånger idealiska för sportutövare, eftersom risken att tappa linser under sportutövandet inte finns. Andra som kan dra fördelar av Orto-K-linser, är t.ex. personer som arbetar i smutsig eller dammig miljö, eller miljö med lösningsmedel. Personer som lider av pollenallergi, kan ofta använda Orto-K-linser utan problem, även under allergiperioderna.

Här kan du boka tid direkt i vår tidbok.

Observera dock följande: ”Pga ett tekniskt fel, kan du just nu inte logga in för att boka tid. Tidbokning via vår App fungerar som vanligt. Kontakta vår reception för att börja använda vår App. Ring 04079550. Du kan också välja att boka en tid via formuläret.”