måndag - torsdag 08:00 - 18:00
fredag 08:00 - 17:00
lördag - söndag Stängt
Logga in / Boka tid

Begränsning av närsynthet

Begränsning av närsynthet

Närsynhet ökar över världen. Med stark närsynthet följer risker för synnedsättning. Det som hittills visat sig vara mest effektivt för att begränsa detta är behandling med orto-K linser

Allt fler väljer orto-K-linser för att begränsa utvecklingen av närsynthet.
Orto-K-linser bärs på natten, under sömn. På morgonen tas de av, och på dagen har man en bra syn utan något synhjälpmedel. I flera fall behöver man inte ens bära dem varje natt, för att bibehålla effekten. Studier visar att orto-K-linser kan begränsa utvecklingen av närsyntheten. Vi kan idag behandla upp till max 4,5 dioptrier närsynthet på detta sätt. även astigmatiska synfel, kan behandlas. Boka en tid för undersökning, om du vill veta om detta är ett lämpligt alternativ för dig. Läs också mer under rubriken ”Kontaktlinser” och där under ”Orto-K-linser”.

Här kan du boka tid direkt i vår tidbok.

Observera dock följande: ”Pga ett tekniskt fel, kan du just nu inte logga in för att boka tid. Tidbokning via vår App fungerar som vanligt. Kontakta vår reception för att börja använda vår App. Ring 04079550. Du kan också välja att boka en tid via formuläret.”